fbpx
FILERI

HIJALURONSKI TRETMANI

| FILERI

Dermalni fileri podrazumevaju nehiruršu kozmetičku metodu koja ima efekat podmlaživanja izgleda vraćajući volumen i punoću koži lica i usana. Fileri eliminišu fine linije i bore i efekti su vidljivi odmah nakon tretmana. Kako koža stari, prirodno ali i potpomognuta faktorima kao što su šteta od sunca, ishrana, duvanski dim i stres, ona gubi kolagen, masnoće i druge supstance koje prirodno hidriraju kožu. Sa tim procesom, koža postaje tanja i nabori postaju vidljiviji. Dermalni fileri služe da bi se povratio taj izgubljeni volumen i punoća, popunjavanjem linija, bora i nepravilnosti.

Fileri se ubrizgavaju u kožu uz pomoć sterilnih injekcija. Neki su gelaste teksture a neki su tečni. Gušći fileri služe za ispravljanje dubljih nabora, kao što su one u uglovima usta i kod nosa. Tečniji se koriste u površinskim slojevima kože i deluju na finije bore, kao šro su one u uglovima očiju. Tretman ne traje dugo i može biti neprijatan, pogotovo kada se radi predeo sa tanjom i nežnijom kožom, kao što je slučaj sa usnama.

Sa godinama, mnoge prirodne opcije dermalnih filera su kreirane. Postoje dve vrste filera, od kojih su jedni u polu-trajnoj kategoriji i traju do 18 meseci; i privremeni, kao što je Hijaluronska kiselina, koji se moraju obnavljati na 6-12 meseci, u zavisnosti od mesta gde se nanose i stanja kože.

| INDIKACIJE

Dermalni fileri se koriste u estetske svrhe, kada je potrebno vratiti punoću i volumen koži i redukovati bore i fine linije. Ovo je posebno indikovano kod mimičkih bora koje se javljaju u uglovima usana, kod nosa i u uglovima očiju. Fileri mogu da se koriste i kao rešenje za neke stomatološke indikacije, kao što su bruksizam, stezanje vilice, temporomandibularni poremećaji, krivljenje ivica usana ili spuštena linija gornje usne, kao i trouglovi između zuba (kada su zubi pri korenu uži nego u vrhu, između njih se, u predelu desni, desi prazan prostor u obliku trougla).

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u svakom organizmu -u koži, kostima, zglobovima i očima. Ona se ponaša kao lubrikant i hidrira zahvaljujući svojoj sposobnosti da privlači i skladišti vodu. Hijaluronska kiselina se klinički proizvodi, bez korišćenja životinjskih ili ljudskih izvora. Efekti ovih filera traju od 6 meseci do godinu dana.

ZAKAŽITE PREGLED